Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић у Грачаници: Поштујте Србију, изађите на изборе

Вучић у Грачаници: Поштујте Србију, изађите на изборе

Vucic Gracanica„Из Међународне заједнице су ми саветовали да не кажем кога подржавам. Ви видите на чији сам скуп дошао“, рекао је Вучић на митингу Српске у Грачаници.

У Грачаници је данас пред око 15.000 људи одржан митинг Грађанске иницијативе „Српска“ на којем су поред носиоца листа и кандидата за градоначелнике присуствовали вицепремијер Александар Вучић, министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин и министар правде у Влади Републике Србије Никола Селаковић.

Скуп је отпочео интонирањем химне “Боже правде”.

Кандидат за градоначелника Грачанице Бранимир Стојановић започео је своје обраћање народу речима: “Леп је и прелеп дан данас у Грачаници“.

Председник листе “Српска” Владета Костић поручио је окупљеним мештанима да је 3. новембар дан за референдум.

Министар правде у Влади републике Србије Никола Селаковић поручио је на митингу у Грачаници да „ко није за “Српску” није за Србију“.

“Ово је прилика да се заустави одлазак Срба са ових простора и омогући повратак на Косово и Метохију. Позивам вас овом приликом да у што већем броју изађете и гласате за листу коју је подржала и ваша држава, гласајте за Грађанску иницијативу “Српска”, рекао је Селаковић.

Посланик у Скупштини Србије Звонимир Стевић обратио се окупљенима речима да је веома задовољан оволиким бројем окуљених грађана јер се на тај начин потврђује опредељење за Србију.

Окупљеним мештанима се обратио и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин и такође позвао на излазак на изборе.

“Нигде се химна Републике Србије не чује као на Косову и Метохији. “Боже правде” за све страделе на овим просторима, “ Боже правде” за све прогнане са ове територије, “Боже правде” за све који су овде остали. Држава Србија вас моли да станете уз њу и изађете на изборе. Не може бити издајица онај који вас финансира и који ће то и даље радити. Тражимо само правду. Ако је има Европа, тражимо да је има и становништво на Косову и Метохији”, рекао је у обраћању окупљенима на митингу министар Вулин.

Пред око 20.000 окупљених у центру Грачанице, вицепремијер Александар Вучић позвао је Србе да изађу на локалне изборе заказане за 3.новембар и гласају за Грађанску Иницијативу “Српска”.

“Подржите своју државу, волите је и поштујте. Будите одговорни према својој деци и њиховој будућности. Држава није добра само када даје плате, а лоша када позива на изборе који су битни за формирање заједнице српских општина”, истакао је Вучић.

Вучић је истакао да није дошао у Грачаницу како би говорио лепе и пријатне, већ тешке речи.

“ Само ви овде можете да сачувате Србију на овим просторима. Ви сте ти који сте овде били кад је било најтеже, кад је чињена неправда, без вас, све што је Србија учинила не вреди ништа”, рекао је Вучић.

Вицепремијер је позвао све присутне да овога пута зрно мудрости буде веће од зрна пркоса истакавши да о ратовању више не можемо ни да мислимо, да је то време прошло и да је време да се мисли на будућност.

“Стварање заједнице српских општина је битно за очување српства на Космету. Сада бирамо између могућности и опстанака са једне стране и прошлости и веома неизвесне будућности и нестанка нашег народа са друге стране”,рекао је Вучић.

На митингу ГИ “Српска”, Вучић је рекао да му је наложено да прво посети манастир јер се његова посета сматра верском.

“Наложено ми је од стране Приштине да прво одем и обиђем манастир. Отићи ћу у манастир кад завршим свој говор овде, а они нека раде шта хоће”, истакао је Вучић.

Након митинга вицепремијер Александар Вучић, министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин, министар правде Никола Селаковић, носиоци листа као и кандидати за Градоначелнике и окупљени грађани упутили су се према манастиру Грачаница.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …