Главна / Спорт / Спорт КиМ / Утакмице у организацији ФС Косовског округа играју се уз поштовање епидемиолошких мера

Утакмице у организацији ФС Косовског округа играју се уз поштовање епидемиолошких мера

Јесења сезона фудбалског првенства, које организује Фудбалски савез Косова и Метохије је у току, а тренутно се одвија уз поштовање свих епидемиолошких мера. Недавно је по први пут, после скоро 20 година, организовано такмичење у Грачаници и то за категорије петлића и пионира.

У категорији петлића учећше је узело 6 екипа, а у категорији пионира такмичило се 8 екипа, изјавио је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Небојша Симић председник фудбалског савеза Косовског округа.

„Ова такмичења осмишљена су искључиво ради дружења деце из Косовског поморавља, са централног и северног дела Косова. Систем такмичења нарављен је тако да свака екипа буде домаћин у једном колу. Пошто се у лигама такмиче две екипе из Грачанице – 28.јун  и ФК Грачаница ми смо у протеклом колу били домаћини“, казао је Симић.

Он је истакао да је за организацију такмичења, која је била одлична, помогла општина Грачаница, која је обезбедила терен за игру, средства за дезинфекцију, заштитне маске као и сендвиче и освежење за све учеснике.

„Хтео бих да нагласим да се клубови налазе у веома тешкој финансијској ситуацији јер ми овде немамо спонзоре, као што то имају клубови широм наше земље. Упркос томе, ФС Косова и Метохије и Канцеларија за КиМ су нашли начин да помогну овдашњим клубовима око исплате службених лица – судија и делегата на чему сам им захвалан“, истакао је Симић.

У актуелној сезони 2020/2021 у лиги се такмичи шест клубова Грачаница, Полет, Ситница, Чаглавица, Угљаре и Раднички из Велике Хоче, док се екипа Старог Грацка такмичи у нишкој зони „Југ“ ФС источне Србије.

Check Also

Мали спортисти са КиМ у Београду

Канцеларија за КиМ и Спорт Старс „Србија те зове 2020“, организовали су боравак за 49 …