Главна / Друштво / Јовановић: Због тровања ђака храном неко ће морати у затвор

Јовановић: Због тровања ђака храном неко ће морати у затвор

decija_bolnicaМинистар просвете Томислав Јовановић упозорио је данас да ће неко морати да иде у затвор због тровања школске деце храном, пре два дана.

“Или ја или онај ко је отровао децу, то морамо да истерамо до краја”, поручио је министар Јовановић на седници Републичког одбора Синдиката образовања Србије и навео да је недопустиво што у 21. веку имамо децу отровану у школама.

Јовановићев помоћник Љубиша Антонијевић убеђен је да ће јавност сазнати ко је крив за тровање храном школске деце, наводећи да је претходних дана помоћ затражило 246 ученика нижег основношколског узраста.
“Сазнаћемо сигурно ко је крив”, рекао је Антонијевић јутрос РТС-у, сматрајући да сви у ланцу – произвођач, али и они који се брину о контроли хране, треба да буду процесуирани.

Како је навео, према информацијама Градског завода за јавно здравље, 246 ученика је пре два дана затражило помоћ након тровања храном у 12 школа, укључујући и две приватне.
“Државне институције постоје, али очигледно не раде свој посао”, рекао је Антонијевић и навео да се још не зна да ли је зараза деце потекла од прљавих руку, посуђа, током дистрибуције хране…

Он сматра да ништа нећемо постићи ако се не спроведе ниједна казна.
“Мора неко бити кажњен, јер је ово што су преживела деца и родитељи недопустиво”, рекао је Антонијевић.
Санитарни инспектори су затворили кухињу у ресторану “Златна варош”, који је снабдевао школе храном од које су се отровала деца у продуженом боравку.

Извор: Танјуг

Check Also

У Доњој Гуштерици обележена сеоска слава и одржана прва Питијада

У оквиру Видовданских дана и сеоске славе у Доњој Гуштерици, Туристичка организација Грачанице и општина …