Главна / Вести / Косово и Метохија / Инциденти у Кишници се настављају, нападнута и супруга Зорана Трајковића

Инциденти у Кишници се настављају, нападнута и супруга Зорана Трајковића

Инциденти у селу Кишница надомак Грачанице се настављају. Данас је каменицама нападнута и супруга Зорана Трајковића.

Зоранова супруга Јелена Трајковић, у изјави за РТВ Грачаница, истиче да су провокације настављене и да ова породица размишља о селидби, уколико се наставе.

„Они су и данас наставили са провокацијама. Добацивали су и ја стварно не знам куда ово води и да ли ће неко да реагује. Очигледно је да им нису биле довољне каменице и флаше синоћ и да треба нешто много горе да се догоди да би неко реаговао“, истакла је Јелена и додала да ће размислити да ли ће остати у овом месту ако се провокације наставе.

„Живим овде и не желим да имам ни са ким проблема, а нисам ни до сада  имао. Синоћ су ме гађали флашама и каменицама“, казао је Зоран.

Постављање билборда са амблемом УЧК и натписом “Слобода има име”  изазвало је узнемиреност житеља Грачанице и околних српских села.

„Након учесталих провокација и ова последња изазвала је узнемиреност свих нас и представља нешто због чега не можемо мирно да спавамо“, кажу овдашњи мештани.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић реаговао је након напада и рекао да ће општина урадити све како се овакве ствари не би понављале и како би се сачувала безбедност грађана.

„Оно што је на нама као предствницима општине, и на мени као градоначелнику Грачанице, јесте да овде сачувамо мир“, поручио је Поповић.

Аналитичар Живојин Ракочевић сматра да је ово још један вид притисака на српско становништво да се исели.

„То је једна тешка провокација која настоји да Србима каже ово је ваша слобода, ОВК је ваша слобода, морате да пристанете на вредности ОВК и он није случајно баш ту постављен то је нека граница у којој смо ми нестали у Кишници, у којој су људи истерани, одатле видите запаљене куће и одлучили су да кажу гледајте добро и пазите ово је ваша слобода – то је порука билборда“, казао је Ракочевић.

Косовска полиција је извршила увиђај и привела једног младића након данашњег напада, а истрага је у току.

Check Also

Ракочевић: КФОР неопходан на КиМ у деценијама које следе

Председник Србије Александар Вучић раније данас изјавио је да ће једна од великих сила тражити …