Главна / Вести / Србија / Директор Канцеларије за КиМ: Велика забринутост за безбедност Срба у централном делу Косова и Метохије

Директор Канцеларије за КиМ: Велика забринутост за безбедност Срба у централном делу Косова и Метохије

Након вечерашње провале у кућу породице Симић у Преоцу још једном изражавам велику забринутост за безбедност Срба у централном делу Косова и Метохије, где је последњих дана у току кампања застрашивања нашег народа.

Захтевам од међународних представника на Косову и Метохији да хитно и неизоставно предузму мере како би српски народ јужно од Ибра био заштићен од провокација и напада екстремиста – каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

У контексту последњих екстремистичких изјава такозване министарке иностраних послова самопроглашеног Косова Мељизе Харадинај, јасно је да сасвим оправдано говоримо и о постојању политичких инспиратора инцидената у Грачаници и околини.

Невероватно је да је некоме у 21. веку потребно објашњавати и доказивати да су напади на један мирољубив народ, његове симболе, идентитет и имовину антицивилизацијски гест на који се мора одговорити одлучно и без одлагања.

Србија ће наставити да снагом разума и аргумената гаси пламен омразе и сукоба који албански екстремисти на Косову и Метохији покушавају да распале.

Док они пале српску тробојку у центру Грачанице, албански посланик у Скупштини Србије маше заставом Албаније протестујући због наводне угрожености и обесправљености својих сународника, и та слика најречитије описује ко је у региону заиста угрожен, а ко је претња миру и стабилности. Снага Србије је у одговорности и уздржаности и наставићемо да се за мир и шансу да регион у којем живимо има бољу будућност, боримо свим средствима – наводи у саопштењу Петар Петковић.

Check Also

Кризни штаб: Школски распуст остаје од 31. децембра

Кризни штаб донео је данас одлуку да се школски распуст не помера и он ће …