Главна / Вести / Косово и Метохија / Радојевић: Приоритет ће бити очување безбедне климе за живот грађана

Радојевић: Приоритет ће бити очување безбедне климе за живот грађана

Кандидат Српске листе Милан Радојевић убедљиво је победио на јуче одржаним изборима за градоначелника Северне Митровице.

Грађани су указали поверење Радојевићу са близу 90 одсто освојених гласова.

Радојевић је упутио речи захвалности свим грађанима Северне Митровице који су, како је рекао, упркос епидемији, изашли у великом броју на биралишта.

„Грађани су дали глас политици континуитета чему би требало да стремимо, да наставимо даље са улагањима у овај град“, рекао је Радојевић и додао да су грађани изласком на биралишта подржали политику Српске листе.

Приоритет новоизабраног градоначелника биће очување безбедне климе за живот грађана.

„Оно што је тренутно приоритет јесте да  очувању политичко безбедносне климе која у овом тренутку омогућава инвестиције и развој града. Не смемо заборавити да је Митровица након ратних дешавања имала честе сукобе на главном мосту. Одлично памтимо и марш на Митровицу и 17. март 2004. и 17. март 2008. године али мислим да смо сви заједно претходних година радили на томе да створимо ову политичко безбедносну климу да можемо да се посветимо улагањима у инфраструктурне пројекте, раду са привредницима и предузетницима а најбитније је да створимо адекватне услове за улагање у младе како би смо омогућили запослење, заснивање породице и останак на овим просторима“, рекао је Радојевић.

Мандат новог градоначелника биће до следећих локалних избора који би требало да се одрже у октобру 2022. године.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …