Главна / Вести / Србија / Брнабић са руским министром о вакцини “Спутњик В”

Брнабић са руским министром о вакцини “Спутњик В”

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас на видеоконференцији са министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровим, који је упознао са тим докле се стигло са производњом руске вакцине против корона вируса “Спутњик В”.

Министар Мантуров потврдио је да ће партија вакцине за лабораторијску контролу, у количини од 20 доза, стићи у Србију до краја седмице.

Председница владе рекла је да Влада Србије, заједно са председником Републике ради на томе да грађанима Србије вакцина против коронавируса буде доступна у најкраћем року, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабић је истакла да је циљ да грађани могу да изаберу коју ће вакцину примити, а у складу са препорукама и одобрењима надлежних здравствених установа Републике Србије.

Премијерка је додала да је Србија заинтересована да размотри могућност заједничке производње вакцине против ковида.

На данашњој видеоконференцији учествовали су и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко, руководство Министарства здравља Руске Федерације, Руског фонда директних инвестиција, „НИЦ?М им. Н.Ф. Гамалеи“ и представници Министарства здравља и других надлежних здравствених установа Републике Србије.

Председница владе Ана Брнабић ће сутра, 1. децембра, наставиће разговор са представницима компаније Фајзер, наведено је у саопзштењу.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Затворена бирачка места, завршено гласање на референдуму

Референдум о промени Устава Србије завршен је вечерас у 20.00 сати када су затворена бирачка …