Главна / Вести / Косово и Метохија / Телевизори на поклон Предшколској установи “Ђурђевак”

Телевизори на поклон Предшколској установи “Ђурђевак”

Председник општине Грачанице Срђан Поповић, представници Омладинског савета и НВО Институт за јавно истраживање, уручили су Предшколској установи Ђурђевак у Грачаници вредну опрему, која ће омогућити побољшање услова рада.

Реч је о два телевизора и штампачи, који ће знатно унапредити наставно образовни процес.

– У континуитету бринемо о нашим најмлађим суграђанима. За време Дечје недеље ми смо били у посети предшколској установи Ђурђевак и тада смо обећали да ћемо их обрадовати поклонима. Из разговора са директорицом видели смо која је опрема потребна за правилно одрастање наше деце. Општина је ту да помогне нашим најмлађима да имају исте услове, као и било која деца било где у Србији и сигурно нећемо стати на овоме. Имамо интензивну и добру сарадњу, већ смо договорили неке наредне кораке, а ово смо урадили заједно са нашим Омладинским саветом, који су ту увек кад су овакве акције у питању. Могу да кажем да су доста активни. После овога ћемо имати један састанак да видимо докле смо стигли са новом зградом обданишта и то ће бити најлепши поклон нашој деци и нашој општини у последњих неколико година. Оно што могу да обећам и као градоначелник и лично јесте да ћемо да наставимо да помажемо нашој деци да имају сигурну и лепшу будућност – рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

– Није први пут да нам општина и Омладински савет помажу. Нама је велика помоћ и нова зграда која ће бити лепша и којој се сви надамо јер нам се сваке године повећава број предшколаца. Што се поклона тиче, они ће нам много значити. У овом објекту има три радне просторије где деца бораве, а ми смо имали само један телевизор, тако да ћемо сада имати у свакој просторији по један. Хвала и Омладинском савету и Институ за јавна истраживања – каже директорица Предшколске установе Ђурђевак Радица Парлић.

Председник Омладинског савета Душан Борисављевић истиче да му је посебно драго када нешто може да се учини за установу у којој бораве најмлађи.

– Ово што смо ми донели у сарадњи са општином и Институтом за јавна истраживања утицаће директно на само образовање и начин живота младих људи. Посебно ми је драго што сам у могућности да могу некако да им помогнем – каже Борисављевић.

У Предшколској установи Ђурђевак борави тренутно 70 малишана, а оно што радује је чињеница да се овај број из године у годину увећава.

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …