Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа захтева хитну реакцију међународних представника због подношења кривичне пријаве против градоначелника Грачанице

Српска листа захтева хитну реакцију међународних представника због подношења кривичне пријаве против градоначелника Грачанице

Након срамног и неоснованог поступка и пресуде против члана председништва Српске листа Ивана Тодосијевића за изнете ставове о Рачку, данас је албански локални званичник поднео кривичну пријаву против Србина градоначелника Грачанице Срђана Поповића, због изјаве поводом провоцирајућих билборда постављених у већински српској средини који величају “вредности” ОВК, а све као део ширег плана да се на Косову и Метохији успостави вербални деликт као ново средство институционалног притиска на српски народ, саопштила је српска листа.
На тлу Европе, у 21. веку пред очима европске и светске јавности, али и сијасет међународних организација на Косову, српском народу се уводе антицивилизацијске забране и крши право на слободу говора.
Српска листа захтева хитну реакцију међународних представника и јасно и гласно одређење када је у питању увођење вербалног деликта. Посебно је иритантно да стотине изјава мржње и увреда на рачун српског народа од стране политичких представника Албанаца, никада нису процесуиране нити су они који су их изрекли позвани на одговорност. Политика двоструких аршина на штету српског народа је апсолутно неприхватљива и срамна.
Извор: Саопштење

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …