Главна / Друштво / Велика Британија одобрила Фајзерову вакцину

Велика Британија одобрила Фајзерову вакцину

Велика Британија је данас постала прва држава на свету која је одобрила употребу вакцине против корона вируса компанија Фајзер и Бионтек и најавила да ће оне моћи да се користе од почетка следеће седмице.

“Влада је данас прихватила препоруку Агенције за лекове и здравствене производе и одобрила употребу вакцине компанија Фајзер и Бионтек”, саопштено је из британске владе, пренео Ројтерс.

Британски здравствени комитет одлучиће које су приоритетне групе које ће прве бити вакцинисане, а ту спадају штићеници установа за негу старијих и немоћних, здравствени радници и старији Британци који пате од хроничних обољења.

Британске власти су саопштиле да је хитно одобрење за примену Фајзерове и Бионтекове вакцине “историјски тренутак” у борби против епидемије корона вируса.

Министар здравства Мет Хенкок најавио је да ће програм вакцинације почети већ следеће недеље, као и да су британске болнице спремне за тај посао.

Он је за Скај њуз рекао да је то “фантастична вест”.

Вакцина се сматра најбољим медицинским средством против пандемије корона вируса које би омогућило да се свет врати нормалном животу.

Извор: Танјуг

Check Also

Укупно 560 слободних места за упис у средње школе на централном Космету

Завршни испит за осмаке у централном Космету полагало је нешто више од 300 матураната, а …