Главна / Вести / Косово и Метохија / Мустафа: Студија је манипулација, Самоопредељење угрозило партнерство са САД

Мустафа: Студија је манипулација, Самоопредељење угрозило партнерство са САД

Лидер Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа окарактерисао је као манипулацију студију, која је представљена Европском парламенту, у којој се каже да је феномен дезинформација на Косову имао директне ефекте који су довели до пада владе Аљбина Куртија.

Мустафа је у објави на Фејсбук налогу поручио да ће затражити од европских народних партија неопходна појашњења како би се одбацила ова тенденциозна и идеолошки мотивисана студија према ДСК.

“Неки европски левичари, истомишљеници са највећом левичарском странком на Косову (Покретом Самоопредељење Аљбина Куртија) у једној “студији” коју су урадили о утицају лажних вести у политичком одлучивању, укључујући и Косово, “оптужили” су ме као произвођача лажних вести са намером рушења владајуће коалиције између Самоопредељења и ДСК”, оценио је Мустафа.

Према његовим речима,  ДСК дао Самоопредељењу шансу “да раде заједно за добро Косова”, међутим, ДСК није могао да поднесе понижавање гледајући Самоопредељење док смењује министре из ДСК кршећи споразум и угрожавајући косовско партнерство са САД.

“Самоопредељење је поред покушаја да злоупотреби партнерство и конструктивност ДСК, повратком на своју идеологију и изолационистичку генезу, почело да угрожава и партнерство Косова са главним савезницима, пре свега са САД. Стога је ДСК реаговао. И одговориће тако свима  на Косову, који се сматрају толико важним и снажним да игноришу телефонске позиве Беле куће и Стејт департмента”, нагласио је Мустафа.

Лидер ДСК је на крају истакао да очекује да ће се ова студија “завршити као очајнички покушај манипулације истином”.

Извор: Косово онлине

Check Also

У српским срединама на КиМ једна особа преминула, 17 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији регистровано је 17 новозаражених корона вирусом, једна особа …