Главна / Друштво / Поштовање епидемиолошких мера у угоститељским објектима биће ригорозније контролисано

Поштовање епидемиолошких мера у угоститељским објектима биће ригорозније контролисано

Из општинског Одељења инспекције, које у сарадњи са полицијом врши контролу примене епидемиолошких мера, угоститељи на територији општине Грачаница упозорени су да најозбиљније схвате и примењују све неопходне мере у циљу спречавања ширења вируса Ковид 19.

Власници и запослени у угоститељским објектима, кафићима и ресторанима тврде да су одговорни и савесни.

„Придржавамо се свих прописаних мера. Дезинфекциона средства су свуда по локалу, као и на улазу и излазу из локала. Гости се, такође понашају одговорно носе маске и користе та дезинфекциона средства“, казао је Томислав Секулић, менаџер локалног кафића.

„Поштујемо прописане мере. Ја и сви радници у ресторану носимо маске, а уколико неко од гостију дође без маске ми му одмах на то скренемо пажњу“, истакао је Небојша Јосифовић, власник ресторана у Грачаници.

Новчане казне за непоштовање прописаних мера су велике, што је још један разлог да се већина угоститеља придржава антиковид мера како не би ионако тешку финансијску ситуацију, због пандемије, учинили још тежом.

Због бројних ограничења многи за сада не размишљају ни о организованој прослави Нове године.

Општинско одељење инспекције ће наредних дана, заједно са полицијом, спроводити ригорозну контролу угоститељских и свих привредних објеката. Посебно ће се контролисати време рада објеката, јер је на територији општине Грачаница на снази забрана кретања и рада истих у временском периоду од 19 до 5 сати ујутру.

Check Also

Поповић упутио честитку исламским верницима поводом Курбан Бајрама

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је честитку свим исламским верницима поводом Курбан Бајрама. „ У име …