Главна / Друштво / Гујон послао нову помоћ на Косово, не одустаје од 17. Божићног конвоја

Гујон послао нову помоћ на Косово, не одустаје од 17. Божићног конвоја

 

Француски хуманитарац Арно Гујон објавио је на Инстаграму да је нови контигент помоћи намењен српској деци на Косову из Гренобла кренуо ка Грачаници и да упркос пандемији не одустаје од организовања 17. традиционалног Божићног конвоја.
“Данас у снегом завејаном Греноблу, волонтери хуманитарне организације ‘Солидарност за Косово’, упркос хладноћи завршавају утовар контигента нове гардеробе, обуће, играчака и школског прибора у шлепер који ће кренути на дуг пут ка Косову и Метохији”, написао је Гујон.

Гујон је поделио и интересантну причу везану за возача, који ће допремити хуманитарну помоћ у Србију.

“Пред сам полазак, из камиона излази возач који се на колебљивом енглеском језику представља следећим речима: Ја сам Дарко. Ја сам Србин, рођен сам на Косову, и моја супруга такође. То је било велико изненађење за целу екипу. Међутим, још веће изненађење доживео је Дарко сазнавши да ће превозити хуманитарну помоћ намењену његовом народу и да у Француској, гле чуда, постоји 12.000 донатора који већ 17 година без престанка својом великодушношћу улепшавају божићне празнике деци са Косова и Метохије. Ни маска коју је носио на лицу није могла да сакрије емоције и исказану захвалност за оно што радимо. На тренутак сви су заборавили на хладноћу осетивши велико задовољство и топлину око срца. Камион је кренуо ка Грачаници. Дарку желимо срећан пут а нашим волонтерима успешне припреме за 17. традиционални божићни конвој који планирамо да, упркос тешкој епидемилошкој ситуацији, реализујемо крајем ове године”, написао је Гујон.

Извор: Косово онлине

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …