Главна / Друштво / Петковић честитао јеврејској заједници Хануку

Петковић честитао јеврејској заједници Хануку

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић  честитао је  јеврејској заједници празник Хануку.Честитку преносимо у целости:

“У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име вама и свим припадницима јеврејске заједнице у Србији и свету, честитам један од најрадоснијих празника, Хануку, симбол чуда, наде, светлости и нових почетака.

Нека овај велики празник донесе у све јеврејске домове светлост и топлину, која ће вас грејати током целе године, нека оснажи вечну наду и веру у победу слободе над робством, добра над злом и светлости над тамом.

Ослањајући се на дубоке, историјске везе јеврејског и српског народа, надам се да ће светлост Хануке загрејати срца свих нас и бити наше надахнуће да заједно истрајемо у тежњама за мирним и просперитетним животом на овим просторима, негујући међусобно поверење и разумевање.

На крају, желим вам да овај празник проведете у добром здрављу, духовном миру и благостању, окружени породицом и вашим најближима”.

Check Also

Поповић упутио честитку исламским верницима поводом Курбан Бајрама

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је честитку свим исламским верницима поводом Курбан Бајрама. „ У име …