Главна / Друштво / Поповић: Жалосно што је народ навикао на немиле догађаје (Видео)

Поповић: Жалосно што је народ навикао на немиле догађаје (Видео)

Пљачке, обијене куће, покушај паљења заставе, поруке мржње и провокације, свакодневне су појаве са којима се суочава становништво у општини Грачаница.  И поред апела на све институције које су задужене за безбедност на Космету помака на боље нема.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да општина и он лично раде све што је у њиховој моћи да се сачува народ, да се сачува мир и да се сваки проблем решава цивилизовано и институционално.

“Ми смо свакодневно у контакту са становништвом и видимо тај страх од свега,  али са друге стране жалосно је што су људи навикли на такве немиле догађаје и што смо принуђени  да сами чувамо своју имовину”.

Поповић каже да је разговарао  са мештанима о томе да  мора да се пријави полицији све што је сумњиво,  јер мора да постоји траг који би подстакао даљу истрагу.

“Наш народ је јако храбар, наоружани смо стрпљењем и истином могу слободно да кажем, а оно што је до нас је да нећемо одустати од тога да се овакви случајеви не дешавају више,  јер ово не иде у прилог ни Србима а ни Албанцима.  Ми морамо да радимо на миру и стабилности,” додаје Поповић.

Подсетимо, само протекле недеље у Новом Бадовцу опљачкане су породице Велић и Недељковић, пре тога породица Симић из Преоца, а породица Андрејевић била је на мети разбојника пре скоро пола године.  До данас починиоци нису пронађени, а сви они губе сваку наду да ће се њихов случај расветлити до краја.

“Ево већ шест месеци ми чекамо да се реши нешто, да се нађу починиоци, али од тада ништа, нема помака,” каже Милица Андрејевић.

И Љубиша Андрејевић огорчен је оваквим стањем ствари, јер су поред њихове куће, на мети биле и куће његове рођене браће и комшија.

“Нико ништа није пронашао ни после пола године, тада су биле опљачкане три наше куће и у комшилуку још две али ништа није решено,” каже Љубиша Андрејевић.

Због све учесталијих напада на српску имовину безбедност у општини Грачаница знатно је нарушена, а мештани све мање поверења имају у институције задужене за безбедност.

 

Check Also

Петковић: Упад КБС-а, под пуним наоружањем, на север Косова директна претња српском народу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да је упад КБС-а под …