Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Полиција брине о безбедности Срба на Косову и Метохији

Вулин: Полиција брине о безбедности Срба на Косову и Метохији

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас у Куршумлији, након обиласка Координационе управе за Косово и Метохију, да Срби из јужне српске покрајине треба да знају да полиција, иако није присутна на КиМ, води рачуна о њиховој безбедности.

„Координациона управа за Косово и Метохију Министарства унутрашњих послова ради веома важан посао. Сва лична документа, регистарске таблице, све што је потребно за свакодневни живот свих Срба који живе на простору Косова и Метохије овде се сабира и чинимо све да се у подручним управама где су измештене наше управе са КиМ обезбеди да људи могу да обаве послове из надлежности МУП-а“, објаснио је министар Вулин.

И поред тога што је 1999. године Резолуцијом 1244 са простора Косова и Метохије уклоњено активно присуство наше полиције, Координациона управа за КиМ, како је навео министар Вулин, ради важан и одговоран посао, а на нама је да им помогнемо и да поручимо да ће они увек бити ту за све Србе са простора КиМ.

Министар Вулин је додао да Координациона управа води рачуна и о безбедности свих Срба на простору Косова и Метохије, прати шта се дешава и води рачуна да се не деси ништа што је лоше, што је зло.

„Ми нисмо на простору Косова и Метохије, али то нас не спречава да добро познајемо ситуацију, да о њој обавештавамо и носиоце међународне заједнице, који су одговорни за безбедност Срба на простору Косова и Метохије. Срби на КиМ треба да знају да њихова полиција увек брине о њима“, закључио је министар унутрашњих послова.

Вулин уручио возила и опрему припадницима у Копненој зони

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас полицијске службенике ангажоване у Копненој зони безбедности којима је уручио два возила и нову балистичку опрему, шлемове и панцире, средства осматрања, униформе и чизме, преноси Танјуг.

Уручена возила и опрема треба да им омогуће да буду безбеднији у обављању свог посла, саопштено је из МУП-а.

“Честа бесправна сеча шуме у овом простору веома забрињава све државне органе Републике Србије, а посебно смо забринути јер шиптарске банде веома често носе наоружање и веома често отварају ватру“, рекао је Вулин том приликом.

Управо зато, како је навео, МУП се потрудио да опреми припаднике који раде у Копненој зони безбедности и да не допусти да било ко од њих страда зато што није имао адекватну опрему.

Оцењујући да је њихов посао веома тежак и скопчан са огромним ризиком, министар је истакао да са безбедношћу полицијских службеника у Копненој зони “не сме да се игра и да никада не смемо да помислимо да смо довољно учинили да би они били безбедни и сигурни”.

„Они чувају овај простор, нашу земљу и њихов живот је увек у опасности. Зато заслужују посебно поштовање, а од нас сваку помоћ“, поручио је Вулин.

Извор: Танјуг, ТВ Мост

Check Also

Дрецун: Сценарио на Косову је део дугорочног плана Приштине

Председник скупштинског Одбора за КИМ Милован Дрецун је рекао да је “Приштина ову кризу направила …