Главна / Вести / Србија / Лавров Дачићу: Србија увек може рачунати на подршку Русије
SKUPSTINA DACIC LAVROV

Лавров Дачићу: Србија увек може рачунати на подршку Русије

 

Србија увек може да рачуна на подршку братске Русије у међународној арени, посебно у вези са питањем Косова и Метохије, поручио је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са председником Скупштине Србије Ивицом Дачићем.

Лавров је честитао Дачићу ступање на нову дужност и пожелео му пуно успеха у даљем раду, уз наду да ће и на новој функцији наставити да доприноси развоју братских и пријатељских веза између две земље, саопштено је из парламента.

Министар Лавров пренео је поздраве председника Државне Думе Вјачеслава Володина и председнице Савета Федерације Валентине Матвијенко и њихове позиве упућене председнику Народне скупштине да ускоро посети Москву.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић се захвалио на срдачним честиткама и рекао да му је велика част што дочекује свог дугогодишњег колегу, али и пријатеља у дому највишег представничког тела Републике Србије.

Истакао је чињеницу да је ово друга посета Сергеја Лаврова од почетка пандемије изазване вирусом ковид-19, што је несумњиво одраз одличних односа између Србије и Русије.

Председник Скупштине искористио је прилику да још једном захвали Руској Федерацији на снажној подршци коју пружа Србији на међународном плану, посебно у вези са питањем Косова и Метохије.

Захвлио је и на помоћи коју је Руска Федерација пружила и наставља да пружа Србији у борби са корона врисуром.

Дачић је изразио уверење да ће постојећи стратешки односи наставити да се унапређују на свим нивоима, истичући спремност да на новој функцији својим личним доприносом додатно ојача сегмент парламентарне сарадње између две земље.

Информисао је саговорника да је у Народној скупштини већ формирана Посланичка група пријатељства са Русијом, која броји 145 чланова и која је спремна да настави да сарађује са својим колегама како у Државној думи, тако и у Савету федерације.

Министар Лавров је истакао да његова посета у време пандемије доказ снажних пријатељских односа између Руске Федерације и Републике Србије.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Мојсиловић обишао припаднике ВС дуж административне линије са КиМ

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике Војске Србије који задатке извршавају дуж …