Главна / Вести / Косово и Метохија / Tромесечна акција уклањања дивљих депонија- апел грађанима да чувају животну средину

Tромесечна акција уклањања дивљих депонија- апел грађанима да чувају животну средину

Руководећи се принципом важности очувања животне средине и здравља својих мештана општинско Oдељење јавних служби у сарадњи са Јавно комуналним предућем „Екологија“ покреће свеобухватну акцију уклањања дивљих депонија на целој територији општине.

Предвиђено је да акција уклањања дивљих депонија траје 90 дана што подразумева и њихово затварање. Уколико временски услови дозволе очекује се да ће у току овог временског периода овај еколошки проблем у великој мери бити решен јер се на основу обиласка терена и анакете коју је спровело ЈКП „Екологија“ дошло  до бројке да на територији општине Грачаница постоји око 60 дивљих депонија и близу стотину мањих одлагалишта отпада.

У овој акцији коју ће општинско Oдељење јавних служби спровести у сарадњи са ЈКП „Екологија“  од непроцењиве је важности биће и сарадња са грађанима од којих очекујемо појачану бригу у заштити животне средине.

„Екологија“ спроводи редовно одношење смећа из сваког домаћинства, али појединци, међу којима има и приватних и пословних субјеката се и дање несавесно понашају и одлажу отпад на местима која за то нису предвиђена што из дана у дан повећава број дивљих депонија на територији наше општине.

Дивље депоније су на врху листе највећих извора загађивача животне средине и угрожавања здравља људи. „Трудићемо се да општину Грачаница учинимо здравијом и чистијом средином али је на том путу одговорност на свима нама“.

Општинско одељење Јавних служби је и у претходном периоду уколонило на десетине дивљих депонија. Уз помоћ ЈКП „ Екологија“ сада ће тај посао у многоме бити олакшан.

Екипе јавних служби и „Екологије“ данас раде на уклањању и уређењу депонија, отпада и јавних површина у Лапљем Селу.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …