Главна / Друштво / Хуманитарни базар у Грачаници за помоћ Маји Цветковић из Кметовца

Хуманитарни базар у Грачаници за помоћ Маји Цветковић из Кметовца

У Грачаници, на платоу код споменика организована је још једна хуманитарна акција у виду хуманитарног базара за помоћ малој Маји Цветковић, која има две године и болује од спиналне мишићне атрофије. Маја је већ годину и по дана на механичкој вентилацији, а тренутно се лечи у кућним условима.

По речима Александре Милић Ћирковић, која је организатор ове хуманитарне акције, Маја тренутно прима терапију спинразе, примила је 9 терапија и сада је напредак мале Маје видљив.

– Оно што је проблем јесте што су трошкови лечења изузетно високи, а родитељи су незапослени и немају могућност да све сами финансирају, тако да је ово неки наш допринос како бисмо им олакшали борбу са Мајином болешћу – каже за РТВ Грачаница Александра Милић Ћирковић из групе жена волонтера из Косовске Митровице.

Више излагача на базару продаје за симболичне цене разне врсте производа, како прехрамбених, тако и сувенира и књига, а Свет балона обезбедио је да на базару буде и Деда Мраз, тако да сви родитељи имају могућност да поведу малишане на сликање, а за фотографије је задужен МС Фото студио из Кусца.

Сваки базар до сада био је више него успешан, наглашава Александра Милић Ћирковић, а како каже и временски услови доприносе да ова акција буде спроведена како треба.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …