Главна / Некатегоризовано / Радмила Арсић: Мој брат је осуђен само зато што је Србин

Радмила Арсић: Мој брат је осуђен само зато што је Србин

Сестра осуђеног Ненада Арсића из Чаглавице изјавила је за Kосово Онлајн да сматра да је њен брат осуђен без икаквог доказа на етничкој основи и да је циљ преотеривање Срба са Kосова.
Породица сматра да је Ненад Аесић осуђен у монтираном процесу само зато што је Србин.

“Пресуда је велика неправда. Мој брат није починио тај злочин. Суд никако није доказао да је он то урадио. Током суђења сами су негирали своје изјаве. Без икаквог доказа, да је он уопште био тамо, осуђују га на 6 година затвора. То је страшно”, изјавила је Радмила Васић, сестра осуђеног Ненада Арсића.

Породица сматра да је Арсић осуђен у монтираном процесу и да је циљ застрашивање и протеривање Срба са Kосова.

” Мој брат је осуђен само зато што је Србин и зато што живимо овде. Његова породица, пет његових сестара и мајка, сви живимо овде и нисмо продали кућу, а они очекују да им је поклонимо. То је разлог зашто су га осудили, а ништа нису могли да докажу”, додаје Арсић.

Сматра да суд ништа није доказао и да је пресуда етнички мотивисана.

“Двадесет година нико није могао да га препозна. То су људи који живе близу, долазе у Чаглавицу и сви се међусобно познају. Нису га тужили, већ су чекали 20 година да покрену поступак. Kако су после 20 година уопште могли да га препознају? Учињена нам је велика неправда”, истиче Радмила Арсић.

Породица осуђеног Ненада Арсића апелује на међународну заједницу да их заштити од институционалног прогона из Чаглавице.

“Да ли Умник и међународна заједница виде шта нам раде? Случај мог брата је први, али сигурно неће бити последњи. Не знам где наша породица може да оде и да се жали. Kако да се на Kосову успостави правда за Србе који су остали и који живе овде? Мој брат апсолутно није то урадио. Осудити неког без доказа и без образложења, само зато што је Србин, велика је неправда”, закључује Радмила Арсић за Kосово Онлајн.

Основни суд у Приштини прогласио је Ненада Арсића из Чаглавице кривим и осудио га на шест година затвора.

Арсић је проглашен кривим за кривично дело “ратни злочин против цивилног становништва”. Председавајућа судског већа Аљбина Шабани-Рама судија посебног одељења при основном суду у Приштини прогласила је кривим Ненада Арсића из због како се наводи почињеног кривичног дела ратног злочина односно нечовечног поступања према породици Шаља из приштинског насеља Емшир.

Извор: Kосово Онлајн

Check Also

Вучић: Ово је последње вече да се обраћам као председник СНС-а

изПредседник Александар Вучић рекао је на скупу “Србија наде”, да су нам јединство, заједништво и …