Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Јеремић водио штеточинску политику

Петковић: Јеремић водио штеточинску политику

Члан главног одбора СНС Петар Петковић поручио је данас да је бивши министар спољних послова Србије Вук Јеремић водио штеточинску косовску политику и да је народ његову “лошу глуму” давно прозрео и презрео и послао га у политичку историју.

Петковић је, реагујући на видео под називом “Да ли је Косово изгубљено” који је Јеремић објавио на друштвеним мрежама, навео да не постоји новац, нити такав режисер ни монтажер, који може учинити да нестане љага коју је на Србију бацио Вук Јеремић када је пред Међународним судом правде добио одговор да је такозвана ”косовска независност” у складу са међународним правом.

“Не постоји ни филм ни шминка ни камера која може толико да искриви реалност да народ заборави да се редом сви албански политичари од срца захваљују Јеремићу јер им је утврдио независност. Због свега тога је Јеремић главна звезда насловних страна приштинских медија, а његову слику лидери такозваног Косова држе на почасном месту. Да ли су му се захвалили на још неки начин, показаће време”, навео је Петковић, који је и директор Канцеларије за КиМ, у саопштењу.

Наводи да се Јеремић, уместо да се народу извини за штеточинску политику отворено хвали својим грешкама.

“То само показује да би у случају да се поново домогне власти, Србију гурнуо у још дубљи амбис. Само, тај филм неће гледати! Јер док се он богатио сарађујући са правоснажно осуђеним светским криминалцима, за Косово и Метохију га није било брига”, навео је Петковић. За то време, како каже, председник Србије Александар Вучић морао је да исправља Јеремићеве скупе грешке.

“Успео је да издејствује 18 повлачења признања независности КиМ, захваљујући чему Србија данас има већину у УН, а став Србије се поново уважава када се разговара о Косову и Метохији.

Извор: Тању

Check Also

Вучевић се састао са министром одбране Словеније Шарецом у Љубљани

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас у Љубљани са министром одбране …