Главна / Вести / Косово и Метохија / У К. Митровици и Лепосавићу старији од 65 година примају вакцину

У К. Митровици и Лепосавићу старији од 65 година примају вакцину

Данас је почела вакцинација против корона вируса у Дому здравља у Косовској Митровици и Лепосавићу.

Приоритет да се ваксинишу имају лица старија од 65. Ту могућност су и искористили па се испред Дома здравља у Лепосавићу од јутрос чека у реду, како би што пре примили вакцину.

После лекарске контроле и прегледа заинтересовани грађани у Лепосавићу примили су вакцину.

“Велика ми је част и задовољство да испред Дома здравља у Лепосавићу изразим задовољство и захвалност нашој држани на челу са председником Александром Вучићем, који се потрудио да нађи грађани стану у ред са грађанима најразвијенијих земаља света у борби против пандемије” рекла је управница Дома здравља у Лепосавићу др Љиљна Вукадиновић.

Грађани који су прими вакцину кажу да су срећни и задовољни што су примили вакцину.

Интересовање грађана Косовске Митровице да приме Фајзерову вакцину је велико, јер, како кажу, имају поверења у своју Државу Србију.

“Верујем у ову вакцину и једва сам чекао да дође овде. Ово чиним ради сигурности моје а и околине”, рекао је пензионер који је међу првима примио вакцину. Његова суграђанка каже да вакцину прима јер има поверење у докторе.

Одмах након Београда, захваљујући председнику Александру Вучићу, вакцине су стигле и у српске средине на северу Косова и Метохије.

“Велика захвалност нашем председнику јер смо први у Европи добили вакцину, и самим тим размишља о народу на Косову и Метохији да међу првима приме ову вакцину. Захваљујући вакцини можемо да се сачувамо не само ми са КиМ већ народ у читавом свету. Актуелно јесте да су у приоритету особе старије од 65 година јер смо приметили да су они најугроженији”, рекла је Миљана Николић директор Дома здравља Косовска Митровица.

Током сутрашњег дана вакцинација ће почети у домовима здравља у Зубоном Потоку и Звечану.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …