Главна / Вести / Косово и Метохија / Комерцијална банка ускоро у рукама НЛБ-а, шта ће бити са рачунима грађана

Комерцијална банка ускоро у рукама НЛБ-а, шта ће бити са рачунима грађана

Тридесетог децембра биће завршена продаја “Комерцијалне банке” словеначкој НЛБ банци. На рачун Србије биће уплаћено 395 милиона евра, а банка ће тада како је најављено променити и име. Шта ће бити са рачунима корисника?

Словеначка банка купиће сва права и обавезе па ће тако све оно што су клијенти до сада потписали остати исто.

“Грађани неће имати никаквих проблема, ово њих не дотиче. Добро је за тржиште банака јер инвеститори долазе, а Србија ће добити свој део новца и нека нова енергија нових људи ће доћи овде”, наводи Владимир Васић, генерални секретар Удружења банака Србије.

На рачун Србије биће уплаћено 395 милиона евра. Словеначком инвеститору након куповине припашће 83 одсто акција банке.

Нови чланови у управи банке именовани су на седници 11. децембра ове године. Клијенти би требало да прате обавештења које банка издаје.

“На нашем тржишту послује 26 банака и то је ефекат консолидације који је у току. Имаћемо и спајање Војвођанске са ОТП банком, а видимо о сада овај пример. То није ништа ново, већ један тренд у свету”, додаје Васић.

Комерцијална банка основана је пре 50 година и деценијама је банка са највише клијената. Процењује се да има око два милиона рачуна и 900 хиљада клијената. Осим у Србији, огранке има и у Црној Гори, Словенији и Републици Српској.

Извор: РТС

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …