Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина: Вакцине из Србије илегално на Kосову, предузимамо законске мере

Приштина: Вакцине из Србије илегално на Kосову, предузимамо законске мере

На основу података Граничне полиције, не постоје докази да су вакцине за грађане на северу Kосова легално ушле на Kосово, саопштила је Влада у Приштини, а преноси Економиа Онљан.
“Kосовске институције нису имале никакву званичну комуникацију са српским властима по овом питању, било директно преко канцеларија за везу, било уз посредовање међународне заједнице.

На основу информација Царине и Граничне полиције нема података да су на законит начин вакцине допремљене на територији Kосова. Пошто су вакцине на Kосово ушле нелегално, косовске институције предузеће неопходне законске мере. Сваки медицински производ који улазе на Kосово морају да буду у складу са прописима о увозу, било да се ради о донацији или редовном увозу.

Kосовска агенција за медицинске производе и опрему мора издати дозволу за стављање у промет производа. Уколико није испоштована прописана процедура сматра се да је такав призвод илегалан. Надлежни органи тренутно предузимају одговарајуц́е правне радње”, саопштено је из владе у Приштини.

Извор: Косово Онлине, Економиа онлајн

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …