Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Забрана уласка Милораду Арлову најфлагрантније кршење права на слободу кретања

Канцеларија за КиМ: Забрана уласка Милораду Арлову најфлагрантније кршење права на слободу кретања

Милораду Арлову, председнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Kосмету данас је забрањен улазак на територију Kосова и Метохије. Он је онемогућен да деци са простора KиМ уручи 1.000 новогодишњих пакетића, али и шест новчаних стипендија. Забрана уласка Милораду Арлову представља најфлагрантније кршење права на слободу кретања и мера је коју приштинске власти самовољно спроводе без икаквог правног основа, каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Kанцеларија за Kосово и Метохију најоштрије осуђује овакво антицивилизацијско поступање Приштине, која у време пандемије поставља нове баријере и препреке.

Њиховим политичким одлукама и неразумним мерама сада су погођени и најмлађи житељи Kосова и Метохије, који ће остати ускраћени за тренутке радости и празничне поклоне, јер су приштинске власти почеле да се обрачунавају и са новогодишњим пакетићима, додаје се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Нажалост, ово је најпрецизнији пример који показује докле сеже нетрпељивост Приштине према свему српском.

Извор: Канцеларија за КиМ, Саопштење

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …