Главна / Друштво / Општина спремна да помогне омладинским организацијама

Општина спремна да помогне омладинским организацијама

Представници Општине Грачаница разговарали су данас са омладинцима из организације Млада Активна Грачаница о њиховим проблемима и потребама, као и могућностима побољшања квалитета живота младих.

Саветник председника општине Грачаница Саша Данић и помоћница директора општинске администрације (Игора Аритоновића) Светлана Ђокић разговарали су са представником ове организације Петром Ђорђевићем и још неколико омладинаца.

Данић и Ђокићева су на радном ручку омладинцима из организације Млада Активна Грачаница пренели спремност локалне самоуправе да помогне и подржи активности које за циљ имају оснаживање младих у нашој општини.

„Желимо да подржимо све младе који желе да нешто корисно ураде у свом месту, за своје вршњаке и грађане, али и да у својим могућностима покушамо да им помогнемо да реше проблеме“, пренео је Данић омладинцима.

Представник организације Млада Активна Грачаница Петар Ђорђевић истакао је се та организација труди да побољша квалитет живота младих на Косову, али да им је у тим напорима потребна и подршка институција.

Ђорђевић је представницима општине Грачаница пренео да је тренутно њихов циљ активирање младих из других средина и да је њихова жеља да отворе омладинске клубове у Доњој Гуштерици, Угљару и Доњој Брњици, те да им је у том смислу потребна помоћ локалне самоуправе.

Како је истакао Млада Активна Грачаница је омладиницима из ових места помогла да региструју своје организације и одржала тренинге за лидере омладинских клубова. Према његовим речима уколико се пронађу адекватне поросторије почетком наредне године, ако то дозволи епидемиолошка сиутација, они би требало да почну са активностима у којима би били укључени локални омладинци.

Представници општине Грачаница обећали су да ће се потрудити да им пронађу просторије у којима би се окупљали и радили.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …