Главна / Вести / Косово и Метохија / “Из Београда отишле вакцине, а не оклопна возила на Косово и Метохију”

“Из Београда отишле вакцине, а не оклопна возила на Косово и Метохију”

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић не види ништа лоше што су вакцине против вируса корона стигле на север Косова и Метохије и додаје да у Приштини пред сваке изборе крене антисрпска реторика.

Он је за ТВ Пинк рекао да је међу албанским политичарима то омиљена тема како би “замаскирали егзистенцијалне проблеме који постоје”.

Наводи да је приштински здравствени систем пред пуцањем, да око 3.000 здравствених радника прете штрајком, да је питање када ће и у којим количинама добити вакцину.

“Поносан сам на нашу дружаву и председника Александра Вучића јер смо међу првима кренули са вакцинацијом, а да би показали колико нам је стало до простора КиМ и нашег народа кренули са имунизацијом и на северу КиМ”, рекао је Петковић.

Како каже, Приштина покушава да се обрачуна са вакцинама, као што “отимају лекове” из српских апотека на северу КиМ и да тако онемогуцахвају да се Срби лече и узимају терапију.

Петковић каже да из Београда нису отишла оклопна возила на север КиМ, већ вакцине, како би се заштитило становништво.

Београд, како је рекао, чини све да се ојача здравствени систем и на простору Косова и Метохије, а то потврђује и најава изградња болнице у Грачаници у коју ће бити уложено шест милиона евра.

“Улажемо и бринемо јер нам је стало до будућности, мира, да наш народ опстане и остане на својим вековним просторима. Ми смо опредељени за дијалог и инсистирамо на томе јер је дијалог у нашем интересу”, рекао је Петковић.

Додаје да је боље разговарати за столом у Бриселу и ту износити проблеме, јер када нема дијалога појачавају се инциденти и напади на Србе на терену.

“Како можете сем дипломатски и дијалогом да реагујете када нападну Србе јужне од Ибра. Хоћете да упаднете са војском и полицијом која је 1999. године изашла са КиМ”, упитао је Петковић.

Наводи да су данас јуначе и бране КиМ они који су учинили све док су били на власти да изместе одбрану јужне српске покрајине из УН у ЕУ, да успоставе границу између Срба на Јарињу и Брњаку.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …