Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Кућа повратничке породице Репановић обијена седми пут ове године

Канцеларија за КиМ: Кућа повратничке породице Репановић обијена седми пут ове године

Породична кућа повратничке породице Репановић, у насељу Осојане, у општини Исток, обијена је и опљачкана седми пут ове године, наводи су у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Претходно су, у јуну ове године, две повратничке породице Репановић из Осојана опљачкане. Једној је обијена кућа, а другој украдена пољопривредна машина. Ни за један од ових напада нико није одговарао.

Канцеларија за Косово и Метохију изражава огромну забринутост због новог напада у коме се на мети нашла имовина Срба који живе на простору Метохије.

Очигледно је да политика некажњавања злочина над Србима шаље јасну поруку изгредницима да су Срби и њихова имовина дозвољене мете. Док се Приштина декларативно, на речима залаже за омогућавање безбедног повратка расељених породица, дотле у пракси не чини ништа да им тај повратак омогући и учини безбедним. Напротив, својим нечињењем чак подстиче такво понашање и ствара климу у којој су напади на Србе дозвољени.

Тражимо да се починиоци како овог, тако и бројних претходних напада пронађу и приведу правди без одлагања јер је то једини начин да приштинске институције докажу своју опредељеност мирном суживоту.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …