Главна / Вести / Косово и Метохија / Реакције из Приштине против вакцинације на северу почетак изборне кампање, сматрају аналитичари у Грачаници

Реакције из Приштине против вакцинације на северу почетак изборне кампање, сматрају аналитичари у Грачаници

Косовска влада најавила је да ће да предузме мере против оних који су унели вакцине у српске средине на северу КиМ, изражавајући сумњу да су “унете илегално”.

Аналитичари  у Грачаници кажу да је ово политичка кампања  због косовских избора , који нас ускоро очекују.

 

Стефан Филиповић политиколог је мишљења да морамо бити спремни и на горе одлуке из Приштине.

„ Ја сам убеђен да не треба да гледамо конкретне разлике и да тражимо неку логику или да покушавамо да то одгонетнемо. Суштина читаве приче  и не само ове већ и неких претходних ако погледате изјаве  у медијима, новинским натписима,  као и на друштвеним  мрежама видећете једну некоректну и јаку политичку реторику и јавни дискурс у Приштини. Одговор је једноставан, јер је сада изборна кампња,а која је одавно кренула. Морамо бити спреми на  још горе ствари. Морамо да будемо опрезни и да не одговарамо на провокације које долазе из Приштине“, рекао је за РТВ Грачаница политиколог Стефан Филиповић.

Политичка сцена на Косову  је одавно инфантилна, рекао је аналитичар Александар Гуџић.

„Последњи у низу догађаја само потврђују  оно што јебило карактеристично за целу годину везано за целокупну  политичку сцену на Косову .Овим потврђује да је политичка сцена на Косову инфантилна. Политичари у Приштини користе сваки тренутак за политизацију и траже је тамо где не  треба  да јој буде место.Интерес свих треба да буде приоритет здравље , а онда све остало“, рекао је аналитичар Александар Гуџић.

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …