Главна / Вести / Косово и Метохија / Одлазећи шеф мисије ОЕБС-а  Јан Брату посетио општину Грачаница 

Одлазећи шеф мисије ОЕБС-а  Јан Брату посетио општину Грачаница 

Одлазећи амбасадор мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату посетио је данас општину Грачаница,  где је у пријатељском разговору са  председником општине Срђаном Поповићем истакнута веома добра сарадња у протеклом периоду.

Заједнички је оцењено да је ОЕБС пружио снажан допринос и подршку општини Грачаница, а  Брату је  након разговора са Поповићем ,  истакао да је сарадња била веома успешна и да ће тако остати и у будуће.

„Јако је много постигнуто, али има још много тога што може да се учини. Имали смо веома добру сарадњу ми као мисија ОЕБС  са српском заједницом,  а поготову са општином Грачаница. Уверен сам да ће се ова сарадња наставии и у будуће”, казао је Брату, који је захвалио градоначелнику Поповићу на изванредној сарадњи.

Брату је посебно истакао да се највише  радило на јачању и оснаживању омладине и њиховој међусобној сарадњи и нагласио значај  наставка ове иницијативе и у будуће.

Поповић се Братуу захвалио на свему што је ОЕБС пружио у циљу унапређења живота становника општине Грачаница,  јер је  како је истакао, имао пуно разумевања за помоћ у свим изазовима са којима се општина суочавала.

„ Мисија ОЕБС, а посебно  амбасадор Јан Брату, захваљујући свом дугогодишњем искуству које има радећи у овом региону, веома много су допринели нашој општини.  Могу рећи да смо све ствари решавали на једном веома пријатељском нивоу  Ми свакако настављамо сарадњу са ОЕБС-ом, а  амбасадору Братуу желим пуно успеха на новој позицији,  казао је Поповић који је Братуу захвалио на свом пројектима који су до сада имплементирани у општини Грачаница.

Поповић је посебно истакао пројекте попут опремања кабинета у Гимназији и спортског терена и изразио наду да ће и у будућности са новим амбасадором имати овако добру сарадњу .

У знак захвалности за веома добру и пријатељску сарадњу, Поповић је Јану Братуу,  који ускоро прелази на дужност амбасадора ОЕБС-а у Србији, поклонио  дуборез Манастира Грачанице.

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …