Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Општина је била уз своје грађане у овој тешкој години, а биће и у Новој 2021.

Поповић: Општина је била уз своје грађане у овој тешкој години, а биће и у Новој 2021.

Од самог почетка пандемије корона вируса општина Грачаница, као и њен председник  били су уз своје суграђане и помагали када је било тешко.

Наша је обавеза да стално будемо уз своје мештане и помажемо, онолико колико смо у могућности, истакао је гостујући у Јутарњем програму председник општине Срђан Поповић.

„Ова година је за све нас била изузетно тешка због актуелне пандемије корона вируса. Од самог почетка пандемије ми смо се организовали, обилазили становништво и помагали свима којима је помоћ била потребна. Мене лично је одушевила чињеница колико су  људи  били спремни  да помогну једни другима. Имали смо редовне састанке Кризног штаба на којима смо доносили важне одлуке, а оно што је најбитније јесте да су људи хтели да сарађују, уредно су слушали све наше апеле и поштовали све неопходне мере превенције, на чему сам им неизмерно захвалан“, казао је Поповић и изразио захвалност директору и особљу КБЦ Приштина у Грачаници, који су се неуморно борили са овом болешћу.

Председник општине Грачаница је напоменуо да су бројни пројекти, упркос  тешкој ситуацији у вези са корона вирусом, успешно реализовани.

„Ради се на изградњи средњошколског центра, мало су радови успорени због ситуације, али се ипак ради и очекује се завршетак почетком наредне године. Започета је и изградња нове зграде обданиша у Грачаници, што сматрам јако битним пројектом,  јер су деца наша будућност и трудимо се да им створимо што боље услове одрастања. У циљу опстанка и оснаживања младих брачних парова и удомљавања социјално угрожених породица изграђено је неколико зграда за становање у Грачаници и Лапљем Селу,гради се још увек , а  градиће се и у будуће“ истакао је Поповић и додао да је делимично решен и проблем са речним коритом у Грачаници и Лапљем Селу и да ће и да ће се на томе и даље радити.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је свим нашим гледаоцима и слушаоцима Нову 2021.годину пожлевши им пре свега добро здравље.

„Желим свакој породици добро здравље и срећу, а после свега што нам се издешавало морамо да будемо и солидарни једни са другима јер мислим да једино тако можемо да изградимо срећу. Као народ коме су се многе ствари издешавале, мислим да смо заслужили срећу у 2021. години, а  ако будемо имали више разумевања једни за друге, мислим да срећа и успех неће изостати“.

Поповић је похвалио рад наше медијске куће и  изразио захвалност свим радницима и директору РТВ Грачаница Саши Мицићу на доброј сарадњи и комуникацији.

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …