Главна / Вести / Косово и Метохија / Проф.др Лазић: Година за нама тешка, али смо успевали да се изборимо и са великим бројем оболелих од Ковида 19

Проф.др Лазић: Година за нама тешка, али смо успевали да се изборимо и са великим бројем оболелих од Ковида 19

Ова година је била тешка за све нас, а понајвише за медицинске раднике, који су имали највише посла због актуелне пандемије корона вируса. Клиничко-болнички центар Приштина у Грачаници успео је да се избори, у неки тренуцима и са великим бројем оболелих од корона вируса, истакао је гостујући у Јутарњем програму директор проф. др Братислав Лазић.

„Имали смо велики број оболелих, а у овом последњем таласу и са тешком клиничком сликом, имали смо пацијенте који су изискивали посебан медицински тертман и ангажовање медицинских радника. Наилазили смо на проблеме у обезбеђивању свега што нам је потребно, јер као што знате ми на централном Космету смо увек имали велику опструкцију приштинских власти, али смо све то успели да превазиђемо на један коректан, безбедан и континуиран начин,  а све то захваљујући великој бризи и помоћи надлежних органа Републике Србије. Најбитније је да ниједног тренутка збрињавање наших пацијаната  нисмо доводили у питање“, истакао је проф. др Лазић.

Он је напоменуо да је КБЦ Приштина у Грачаници имала, а имаће  и даље све неопходне медикаменте за лечење Ковид и свих осталих пацијената.

„На помолу је нова болница,  захваљујући Влади Републике Србије  и председнику опредељена су велика финансијска  средства, парцела је обезбеђена,  сада је актуелна фаза пројектовања и надамо се да ћемо врло брзо у наредној години започети изградњу“, казао је проф. Лазић и истакао да се и здравствени радници и становништво централног дела Космета радују изградњи нове и модерније болнице.

При крају ове године, отворен је конкурс за запошљавање медицинског особља у Клиничко-болничком центру Приштина са седиштем у Грачаници, а директор ове установе истиче да ће бити упошљено 40 медицинских сестара и техничара.

Упркос актуелној пандемији корона вируса, добра вест за све нас је да је у овој 2020. години било више новорођених беба него у претходној 2019. години, а надамо се да ће се тај тренд наставити и у будуће.

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …