Главна / Друштво / У новогодишњој ноћи у Грачаници рођена девојчица, грађани поштовали мере

У новогодишњој ноћи у Грачаници рођена девојчица, грађани поштовали мере

Ако је претходна година била за заборав, можемо рећи да је Нова 2021. година у српским срединама на централном Космету почела на најбољи могући начин. Наиме, уочи поноћи у гинеколошкој болници у Грачаници родила се лепа и здрава девојчица. Гинеколог-акушер др Зорица Марковић истакла је да су увек срећни када година започне са већим бројем рођења у нашим срединама.

“Добили смо девојчицу која је тешка 3 килограма и 800 грама, порођај је добро прошао и беба и мајка су у одличном стању. Сви смо много радосни јер година почиње са већим наталитетом. Очекујемо да ће се данас родити још једна беба, а имамо и велики број трудница које чекају порођај тако да ће почетак ове године бити пун новорођених беба”, рекла је за РТВ Грачаница др Марковић.

Најчешћа жеља коју су Срби на овим просторима разменили са најближима је углавном да се не понови стара 2020. година и да сваку наредну дочекујемо у много бољим условима за наш народ на Косову и Метохији.

У новогодишњој ноћи полиција и друге надлежне службе на овом подручју контролисале су спровођење епидемијских мера, које су се, како кажу, у општини Грачаница углавном поштовале.

 

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …