Главна / Вести / Србија / Ружић: Још није реално прогнозирати повратак ученика у школе

Ружић: Још није реално прогнозирати повратак ученика у школе

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да није реално у овом тренутку прогнозирати када ће се ученици вратити у школске клупе и додао да ће коначну одлуку о томе донети Кризни штаб.

Упитан шта је “рак рана” основног и средњег, а шта највећи проблем у високом образовању, Ружић је одговорио:

“Не видим такозване ”рак ране” било ког нивоа образовања. Сматрам да је то један од најважнијих система у свакој држави, па и у нашој и да ћемо већ започетим реформама свакако унапредити читав систем образовања у Србији на начин који ће кореспондирати са вредносним одредницама свих модерних држава”.

Када су у питању предшколске установе, Ружић је рекао да се ситуација редовно пратила и да ни у једном моменту вртићи нису били претрпани, те да је број васпитача у њима увек био довољан.

“Познато је и да се вирус код најмлађих не задржава, нити је у тој мери опасан као код старијих”, рекао је Ружић и оценио да би било контрапродуктивно затворити вртиће јер су, додаје, предшколске установе корен васпитно-образовног процеса, стицања елементарних радних навика и социјализације.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Ансамбл Венац премијерно одиграо кореодраму „700“, на великој сцени Народног позоришта

Поводом 700 година манастира Грачаница, уз благослов Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, а покровитељство Министарства културе …