Главна / Вести / Србија / Вучић: Тешка година пред нама, то је сад важније од председничких избора

Вучић: Тешка година пред нама, то је сад важније од председничких избора

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Лаћарку да нам предстоји тешка година, са много изазова, што је у овом тренутку за њега важније питање од председничких избора.

Вучић је, упитан за писање медија о будућим председничким кандидатима Мариники Тепић и Дејана Боироге, казао да није на њему да се тиме бави.

„За следећи Бадњи дан можете да ме питате у вези избора. Предстоји не лака година борбе са короном, притисака око КиМ и РС. Предстоји не лака економска година, јер ће сви да траже од државе помоћ. А држава није ћуп, и Србја је дала највише помоћи, пропорционално по свом буџету. Свакако тешка година нас чека, много изазова је пред нама“, објаснио је он.

За кандидате који се помињу казао је да су „веома озбиљни, и да је могуће да се крије међу њима двоје који, ће ићи у други круг, па ће морати између себе да одлучују“.

„Имаћемо наравно и ми противкандидата, који ће поксусати да се супростав и прелетању из странке у странку и свакој врсти враћања у прошлост, у време у које се нису градиле болнице, аутопутеви и све друго“, подвукао је он.

Најважнији задатак – демографски напредак Србије

Нема важнијег задатка него да обезбедимо демографски напредак земље, јер без деце ни Србија неће постојати, поручио је данас председник Александар Вучић и додао да је врло тешко пронаћи праве мере за подстицај наталитета.

“Врло је тешко пронаћи праве мере, и нико их у свету није до краја ни истражио, ни пронашао”, констатовао је Вучић у месту Лаћарак, где је посетио породићу Ðурић, самохране мајке са деветоро деце.

Он је најавио да би ускоро могао да буде одржан и самит посвећен демографској политици, уз разговор са Каталин Новак, мађарском министарком задуженом за популациону политику, наводећи као добар пример управо Мађарску, која је, каже, успела да зауатави велики пад наталитета коју су имали.

“Ми подршком коју дајемо породиљама и породицама, а која је већа него икада, успевамо да постигнемо одређене резултате у различитим крајевима Србије”, рекао је Вучић упитан да ли мере за подстицај наталитета дају резултат.

Он је приметио и да се мање деце рађа у богатијим деловима земље, примера ради у најбогатијим београдским општинама.

“Исто је свуда у свету, а зашто – нисам у стању да објасним”, рекао је Вучић.

Истакао је да се не могу поједине мере доносити за један део земље, а друге мере за друге делове, јер би се тиме кришио Устав.

Вучић је констатовао и да министар надлежан за то питање, Ратко Дмитровић има пред собом много посла.

“Нека се бави тиме, нека пронађу решења, јер нема важнијег задатка него обезбедити деморгафски напредак земље. Без њега… Једино да молим и да говорим стално да нам Србија неће постојати, ако не буде више деце”, поручио је председник Вучић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Председница општине Љиљана Шубарић са КФОР-ом о очувању безбедности у општини Грачаница

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић разговарала је данас са представницима КФОР-ове команде Исток …