Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић за Бадњи дан и Божић на Косову и Метохији

Петковић за Бадњи дан и Божић на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић присуствоваће обележавању Бадњег дана и прослави Божића на Косову и Метохији, саопштено је из Канцеларије за КиМ. 

У среду, 6. јануара у 12 сати, у Косовској Митровици, Петковић ће уручити кључеве станарима за 12 новоизграђених станова у згради у улици Колашинска бб и за 24 новоизграђена стана у две зграде, у улици Луја Браја. Станови су намењени стамбеном збрињавању младих брачних парова, породица интерно расељених лица, као и стамбено угроженог домицилног становништва са територије општине Косовска Митровица.

У 16 сати, у порти Цркве Светог Димитрија у Косовској Митровици, Петковић ће присуствовати паљењу Бадњака.

У четвртак, 7. јануара, у 6:20 сати, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић ће у насељу Добротин код Липљана, у складу са Божићним обичајима, бити положајник породици Рашић.

У 7 сати, Петковић ће у манастиру Грачаница присуствовати Божићној Литургији, коју ће служити епископ рашко-призренски и косовско-метохијски, Теодосије.

У 12 сати, директор Петар Петковић ће Дому здравља Доња Гуштерица, у општини Липљан, уручити санитетско возило, намењено потребама српског становништва са простора централног дела Косова и Метохије.

Канцеларија за Косово и Метохију наводи у саопштењу да ће све наведене активности директора Канцеларије за КиМ бити спроведене у складу са прописаним мерама, због тренутне епидемиолошке ситуације, проузроковане вирусом Ковид 19.

Извор: ТВ Мост

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …