Главна / Вести / Косово и Метохија / Обављено паљење бадњака испред храма Св. Димитрија у Косовској Митровици

Обављено паљење бадњака испред храма Св. Димитрија у Косовској Митровици

Ове године је традиционално организовано освећење и паљење Бадњака испред цркве Светог Димитрија у Косовској Миторвици. И поред мера заштите против епидемије и укупне ситуације, традиција је настављена и данашњој светковини и обичају присуствовао је велики број православних верника.

Грађани су се окупили испред храма у Косовској Митровици око 16х, а међу њима је био и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Присутним православним верницима се испред цркве обратио протојереј Милија Арсовић уз поруке о важности овог празника за српски народ. „Ове године Бадње вече славимо око нашег храма много скромније због епидемије“, рекао је он додавши да је епископ Теодосије дао благослов да ове године не буде послужења, управо због епидемије.

Оно послужење које се раније обично нудило испред цркве, ове године послато је у болницу у Косовској Митровици у којој се лечи око 60 ковид пацијената, саопштио је протојереј.Окупљени грађани су имали прилике да виде и ватромет који је испаљен након паљења бадњака.

Освећење и паљење бадњака данас је организовано и испред других православних храмова широм српских средина на Косову.

Бадњак је запаљен још јутрос у Храму Св. Саве у Јужној Митровици, а потом и у Зубином Потоку и Звечану испред цркве Св. Тројице, односно цркве Св. Ђорђа.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Пљачке продавница у Прековцу код Новог Брда

Две продавнице опљачкане су током ноћи у селу Прековце код Новог Брда, а пљачкаши су …