Главна / Вести / Косово и Метохија / КБЦ Грачаница одговара на оптужбе Раде Трајковић

КБЦ Грачаница одговара на оптужбе Раде Трајковић

У овом тренутку немамо хоспитализованих пацијента на кисеоничкој потпори, па из тог разлога не планирамо упућивање било ког пацијента у надлежну референтну установу – КЦ Ниш, кажу из КБЦ Грачаница.

Овако су из КБЦ Грачаница реаговали на твит председнице Европског покрета Срба са Косова Раде Трајковић која је навела да се управо “чула са Момом Трајковићем, ветераном српске (и југословенске) политичке сцене на Косову и Метохији који се бори са корона вирусом у болници у Лапљем Селу”.

“Стање му се компликује, а по Моминим речима, директор КБЦ Грачаница Братислав Лазић одбија да му обезбеди транспорт за Ниш. Срамота”, написала је Рада Трајковић на Твитеру.

Како наводе из КБЦ Грачаница за Косово онлајн, сви пацијенти имају потпуно идентичан медицински третман.

“Ми лечимо пацијенте са лакшом до средње тешком клиничком сликом, а у случају погоршања и потребе за применом интензивне кисеоничке терапије упућујујемо их на лечење у КЦ Ниш. У потпуности поштујемо протокол који је прописан од стране Министарства здравља и кризног штаба Србије и уколико постоји потреба за додатним инвезивним третманом, такве пацијенте шаљемо у референтну установу КЦ Ниш. У овом тренутку су хоспитализовани пацијенти са лакшом клиничком сликом и њихово здравствено стање тренутно не изискује кисеоничку потпору,” кажу из КБЦ Грачаница за Косово онлајн.

Сви пацијенти имају идентичан третман и искључиво је тежина клиничке слике једини критеријум на основу кога се доноси одлука о упућивању у надлежну референтну установу што је у актуелном тренутку КЦ Ниш, наводе у саопштењу које је достављено медијима.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …