Главна / Вести / Србија / Кон: Очекујемо пораст оболелих после Божића

Кон: Очекујемо пораст оболелих после Божића

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да се може очекивати да после Божића дође до благог пораста броја случајева корона вируса.

“Мислим да је и сам дочек Нове године, то јест, то што га није било у организованом смислу, знатно успорило овај вирус. Ту нема дилеме. Било је мало опуштања током неких лепих дана. Може се очекивати да после Божића дође до неког благог пораста, мада је у Београду већ настао тај благи пораст, види се да бројке опет мало расту”, рекао је Кон за ТВ Хепи.

Према његовим речима, не може се очекивати да ће “кривуља” драстично да падне, јер није било тоталног затварања, а то је једини начин да тако драстично падне.

“Таква је одлука донета, нисмо имали ограничење кретања. Укупно гледано, са ове дистанце, мислим да је то рационала одлука, иако је то медицински део Кризног штаба предлагао још 13. децембра, за период од 18. до 3. јануара. Неки мисле да то није ни поменуто, а давали су исте предлоге. Јасно је да су ове мере резултат деловања медицинског и економско-политичког дела Кризног штаба”, рекао је Кон.

Кон је, како преноси Телеграф, рекао да је чињеница да је све већи број људи имун на вирус.

“Надам се да ће вакцина почети ”енергичније” да пристиже, а да ћемо ми бити врло брзи у њеном коришћењу. Морамо да будемо припремљени за ефективно спровођење имунизације. Чуо сам да ће да се праве недељни планови имунизације, што је врло добро”, рекао је Кон.

Извор: Тањуг

Check Also

Вучић: Потврђен висок ниво односа; Србија за мир и стабилност

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је на састанку са председником Словеније Борутом Пахором …