Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић уручио санитетско возило Дому здравља у Доњој Гуштерици

Петар Петковић уручио санитетско возило Дому здравља у Доњој Гуштерици

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић уручио је Дому здравља у Доњој Гуштерици санитетско возило за потребе ове здравствене установе, које је опремљено свим потребним апаратима.

„Здравствени радници су у претходној години поднели велики терет у борби против коронавируса  и због тога држава Србија чини све да и овде и на другим местима помогне здравствени систем .Ова 2021. година биће година где ћемо додатно да јачамо као што је рекао председник Србије Александар Вучић здравствени систем Републике Србије, јер смо  видели да оно што је најважније јесте здравље  људи. Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију  је поклонила санитетско возило које је већ у употреби . Ово је још једна прилика да поновимо да су одобрена средства  од шест милиона евра за изградњу  нове болнице, која ће бити саграђана из темеља у Грачаници. Ова сума је три пута већа од првобитне од два милиона евра што довољно говори да држава Србија и Александар Вучић воде рачуна о народу на КиМ. Чинимо све  да ојачамо здравствени систем у централној Србији и исто чинимо и овде  и на КиМ, не правећи разлику када је у питању клиничко болнички центар у Косовској Митровици и овде у Грачаници  или у здравственом центру у Гњилану  и у свим домовима здравља широм Космета. Држава Србија наставља да помаже свој народ и води рачуна јер је стало до сваког нашег човека и зато смо ми данас овде са вама“, рекао је Петковић.

Директор Дома здравља Доња Гуштерица др Звонко Сташевић захвалио се Канцеларији за Косово и Метохију за донацију која је већ у употреби, посебно сада када је најпотребније у борби против коронавируса.

 

 

 

 

Директор Клиничко болничког центра Приштина са седиштем у Грачаници проф.др Братислав Лазић, рекао је да је држава Србија увек уз свој народ на КиМ.

„Као и много  пута до сада наша држава Србија је и данас са нама.Ми смо веома захвални  што држава показује да брине о свом народу на КиМ.Ова данашња посета значи свима овде.Здравствени систем функционише веома стабилно и имамо све лекове и  оно што је потребно за лечење пандемије коронавируса.Здравствени радници су показали велику вољу и срчаност у пружању  здравствених  услуга који су  били заражени короном не бринући за своје животе и са јединим циљем да дођу до излечења  и да се спасе што више живота“, рекао је проф.др Лазић.

 

Check Also

Мировић: Вучићев конкретан план за обнову свих регионалних болница у Војводини почео да се реализује у Кикинди и Суботици

Председник Србије Александар Вучић јуче је у Хоргошу, поред Суботице, најавио нову велику инвестицију у …