Главна / Вести / Косово и Метохија / Селаковић: Молба Катару да се уздржи од лобирања за Приштину

Селаковић: Молба Катару да се уздржи од лобирања за Приштину

Министар спољних послова Никола Селаковић замолио је данас, у разговору са амбасадором Катара у Србији шеиком Мубараком Фахадом Ал Танијем, да влада те земље, у духу пријатељских односа наших држава, уздржи од активног међународног лобирања у корист Приштине, како би се дала шанса дијалогу и постизању споразума.

У саопштењу Министарства наводи се да је Селаковић констатовао да Србија и Катар, осим неслагања по питању Косова и Метохије, немају отворених питања у билатералним односима.

Селаковић је са амбасадором разговарао и о свеукупној сарадњи и могућности унапређења билатералних односа.

Констатовао је и да постоји обострана заинтересованост за продубљивање трговинске сарадње, која, како је оценио, може бити далеко изнад садашњег нивоа.

Србија и Катар су обострано заинтересовани и за интензивирање политичких контаката на највишем нивоу, а шеф српске дипломатије поручио је да би посета емира Катара дала посебан и потребан подстрек даљем унапређењу наших свеукупних билатералних односа.

Селаковић је посебну захвалност изразио због помоћи Катара током пандемије вируса корона.

Министар је констатовао да Балкан, баш као и Блиски исток, носи етикету региона у којем су чешћи периоди сукоба него мира и сарадње, и да Србија зато жели и стабилан Балкан и стабилан Блиски исток.

Check Also

Отац Иларион нови владика СПЦ на Косову

  Свети архијерејски Сабор Српске православне цркве именовао је игумана манастира Драганац Илариона у патријарховог …