Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница у зеленој зони

Општина Грачаница у зеленој зони

Према најновијој одлуци о категоризацији општина по зонама, општина Грачаница од вечерас се налази у зеленој зони, односно међу општинама са ниским ризиком ширења вируса Ковид-19. Ова одлука је на снази до доношења нове, односно до 15. јануара.

Према тој одлуци економским оператерима и тржним центрима дозвољен је рад од 5 до 20 часова, а хотелска и гастрономска делатност је забрањена након 20 часова, осим услуге доставе и `за понети`.

Јавни превоз сме да саобраћа користећи до 50% капацитета, а такси превоз сме да ради са једним путником позади односно до три особе ако су чланови исте породице.

Дeлимично, односно уз коришћење 30% капацитета, дозвољене су културне активности.

Дозвољене су и спортске активности у отвореним и затвореним просторима, тренинзи и такмичења у индивидуалним спортовима. Тренинзима може да присуствује до 20 особа, на такмичењима може учествовати до 50 особа. док је рад теретана ограничен је на 40% капацитета.

На грађане је апеловано да се придржавају препоручених мера против Ковид-19 – да обавезно носе маске, да поштују физичку дистанцу и да редовно одржавају хигијену.

Поштовање препоручених мера контролисаће општинска инспекција заједно са полицијом.

Ова одлука важиће до доношења нове, на основу недељне епидемиолошке ситуације.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …