Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Непроналажењем починиоца српски народ и даље на мети вандала и криминалаца

Поповић: Непроналажењем починиоца српски народ и даље на мети вандала и криминалаца

На велики хришћански празник Божић у Бабином Мосту код Обилића непознати починиоци провалили су у кућу Вучковића, овај најрадоснији празник није им донео ни мира, а ни радости. Наиме, док су били у посети рођацима кућа им је обијена и испретурана, осим причињене материјалне штете због провале укућани су узнемирени и уплашени. Инцидент у Бабином Мосту осудила је Канцеларија за Косово и Метохију и председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Дејан Вучковић, власник обијене куће, истиче да су лопови ушли кроз прозор спаваће собе и нанели им велику штету.

“Разбили су прозор спаваће собе и направили катастрофу. И пре две године нам је кућа била обијена однели су новац, накит, све вредно из куће и ништа се није решило, тако да, верујем да ни ова провала неће бити расветљена,” каже Дејан Вучковић за РТВ Грачаница.

Супруга Дејана Вучковића, Ивана каже да јој најжалије јер су деца уплашена и била сведоци овог ужасног призора.

“Страх ме да ћемо једном сви бити у кући и да ће тај трећи пут обијања бити најгори. Није због мене, највише се плашим за своју децу,” каже Ивана Вучковић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да је овим нападом знатно нарушена безбедност Срба на Косову и Метохији.

“Мислили смо да ће почетак Нове године и Божић протећи мирно, међутим напад на породицу Вучковић из Бабиног Моста показује да је безбедност на Косову и Метохији веома крхка. Непроналажење починиоца говори то да Срби могу бити стална мета на овим просторима. На жалост, ни међународна заједница, ни Приштина, ни безбедносне институције не показују вољу да ситуацију учине бољом, да српски народ буде заштићенији, али упркос томе српски народ је храбар и овакве ситуације га неће уплашити, а ми ћемо сигурно остати на овим просторима, каже за РТВ Грачаница Срђан Поповић.

Раније, Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила овај догађај у Бабином Мосту.

“Уместо да им се омогући да у миру прославе велики православни празник Божић, Срби су данас били мете вандала и криминалаца.  Ово је нажалост реалност с којом се готово свакoдневно сусрећу Срби, посебно на територији централног Kосмета, који су мете разних видова застрашивања, физичких напада, пљачки.  По правилу, сва ова криминална дела, чија су једина и директна мета Срби, остају нерасветљена, јер за тим нема јасне политичке воље,” каже се између осталог у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Случај је пријављен косовској полицији, они су извршили увиђај и отворили истрагу, али Вучковићи не очекују да ће починиоци бити пронађени.

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …