Главна / Вести / Србија / Република Српска обележава свој Дан; Вучић: Србија остаје поуздани ослонац Републике Српске

Република Српска обележава свој Дан; Вучић: Србија остаје поуздани ослонац Републике Српске

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас у име грађана Србије и лично име председници Републике Српске Жељки Цвијановић Дан РС, 9. јануар, уз жеље за добро здравље, срећу и сваки напредак.

“Година иза нас била је бременита бројним изазовима. Колико год да су били тешки, они су нас у исто време ојачали, окренули једне ка другима и показали да се на међусобном разумевању и солидарности темељи очување највиших људских и духовних вредности”, написаао је вучић на свом Инстаграм налогу.

Нагласио је “да су нам више него икада пре потребни вера, јединство и снага како бисмо пребродили све последице пошасти која је уздрмала цео свет, али и још више енергије, наде и самопоуздања да бисмо наставили путем развоја и изградње стабилне будућности”.

“Управо је очување мира и стабилности у Републици Српској, као делу Босне и Херцеговине, највећи подстицај за наставак наше чврсте и плодотворне сарадње и веза у економском, културном и сваком другом погледу”, навео је Вучић.

Истакао је да ће зато Србија остати поуздани ослонац Републике Српске у свим добрим настојањима усмереним ка миру, општој добробити и бољем животу свих.

“Још једном вам желим свако добро. Живела Српска! Живела Србија”, поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Годишњица “Олује” – 27 година од прогона Срба из Хрватске

На данашњи дан, пре 27 година, хрватска војска је на подручју тадашње Републике Српске Крајине …