Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Косово је за Јеремића плен, за нас највећа вредност

Петковић: Косово је за Јеремића плен, за нас највећа вредност

Није први пут да Вук Јеремић преко муке српског народа на Косову и Метохији покушава да се домогне власти, али сада покушава и да своје грешке припише држави Србији и председнику Вучицу, оптужујући их да су погрешно водили преговоре о КиМ, изјавио је данас члан Главног одбора Српске напредне странке Петар Петковић.

Он је, поводом јутрошњег гостовања председника Народне странке на ТВ Н1, рекао да се Јеремић нада да је српски народ заборавио како су он и његов најближи сарадник Борко Стефановић испреговарали седам катастрофалних споразума у Бриселу и да је захваљујући њима, на Јарињу постављена граница између Срба и Срба.

“Није народ заборавио ни да је Јеремић везао Србији руке пред Међународним судом правде, као што му то нису заборавили ни приштински лидери, који му се сваке године од срца захваљују на учињеној услузи”, наводи Петковић.

Додаје да га не изненађује ни када Јеремић, како је рекао, подилази Алљбину Куртију, у јаловој нади да ће му помоћи да сруши власт у Београду.

Зато је Јеремићу, наводи Петковић, трн у оку и Српска листа “као једини искрени чувар и стожер српског јединства на Космету, па му се ту причињавају људи ”с оне стране закона””.

Петковић истиче да је за Јеремића наша јужна покрајина можда само још један плен, али, како каже, за нас је оно највећа вредност и зато му нећемо дозволити да све поново прокоцка.

Извор: ТАНЈУГ, ТВ Мост

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …