Главна / Друштво / Поплаве у општини Грачаница

Поплаве у општини Грачаница

Киша је само на кратко престала да пада, на централном Космету апокалиптичне сцене. На територији општине Грачаница набујале су и излиле се скоро све реке и потоци из својих корита. Мало је домаћинстава која нису поплављена и која нису претрпела материјалну штету, а становништво се на све начине бори са поплавама.

„Све расположиве екипе су на терену и раде на санацији штете“, каже за РТВ Грачаница директор Јавних слузби општине Грачаница, Владица Трајковић.

„На територији целе општине је тешка ситуација, целе ноћи је падала киша, све капацитете користимо и механизацију како бисмо бар ублажили штету од поплава, кишни канали у многим селима нису издржали, а реке су прелиле своја корита. Ипак сви путеви су за сад проходни, “ каже Трајковић.

На питање где је најризичније, Трајковић истиче да су скоро сва места подједнако угрожена и погођена поплавама Грачаница, Лапље Село, Добротин, Гуштерица , Скуланево, Угљаре и многа друга села.

Један део Лапљег Села је потпуно одсечен, слична ситуација и у Добротину, а Грачаница је потпуно прекривена водом. Метеролози најављују наставак падавина и наредних дана.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …