Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић:Поплаве на територији општине Грачаница које се не памте у последњих 50 година

Поповић:Поплаве на територији општине Грачаница које се не памте у последњих 50 година

Велика количина падавина у претходних неколико дана изазвала је бројне проблеме са поплавама готово на читавој територији општине Грачаница, које се не памте у последњих 50 година. Тренутна ситуација је веома тешка, много је породица тражило помоћ, а наше екипе су у  току читаве ноћи биле на терену, казао је за РТВ Грачаница председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Екипе Јавних служби општине Грачаница, као и радници предузећа ЈКП “Екологија”, читаве ноћи су били на терену помажући поплављеним домаћинствима, у хангарима у лапљем селу организовано је пуњење џакова песком, где су и сами грађани долазили и узимали исте да би заштитили своја домаћинства.

Поповић истиче да је током ноћи обишао сва села на територији општине, да механизације за борбу против поплава има, али да на неким местима није могло да се приђе због велике количине воде.

“Морам да похвалим све наше грађане, који су заједно са радницима Јавних служби и “Екологије” читаву ноћ штитили своје домове. Најгоре је у Доњој Гуштерици где је много домаћинстава буквално одсечено. Ради се о тридесетак домаћинстава  која су поплављена и буквално одсечена и до којих је тешко прићи”, каже Поповић.

 

 

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …