Главна / Вести / Косово и Метохија / У Грачаници одржан комеморативни скуп поводом смрти др Соњи Ракочевић

У Грачаници одржан комеморативни скуп поводом смрти др Соњи Ракочевић

У Дому културе у Грачаници данас је одржан комеморативни скуп  на коме су се колеге и пријатељи опростили  од докторке Соње Ракочевић, педијатра KБЦ Приштина у Грачаници, која је недавно преминула од последица коронавируса.
Скупу су   присуствовали и чланови породице др Ракочевић.
“Здравство је изгубило одличног лекара, породица свој  стуб, а сви ми великог и доброг човека, пријатеља, борца и хуманисту” , истакнуто је између осталог на комеморацији.

Колега из лекарске организације “Свети Јован Милостиви” и пријатељ покојне докторке др Звонимир Сташевић, рекао  је да се угасио један живот препун среће и љубави, остављајући нас без наде да ће сутра све бити исто.

“И као све велике приче др Соња прешла је у легенду о хуманости,  о блиставој каријери труду и  страдању, на месту одувек страшном за постојање. Ми сада гледамо у ружну стварност у којој све има свој лични крај и где нам нема више прве међу једнакима. Драга Соња, ми, твоје колеге из организације ‘Свети Јован Милостиви’, Дома здравља Грачаница, KБЦ Приштина, италијанске клинике ‘Сан Донато’, поликлинике ‘Бел Медик’, ми, твоји пријатељи, се опраштамо поносни на тебе и молимо да Бог милостиви подари мир и спокој твојој чистој и праведној души. Хвала Соња, за све савете, за осмехе, за топле речи у име све оне дечице које си лечила упорно и трајно, у име брижних родитеља којима си можда била једина нада и спас. Хвала у име свих старих и немоћних које ниси заборавила и кад ми јесмо, хвала што тамо негде неутешној мајци милујеш ране погинулог сина. Твоја велика жртва нека буде утеха твојој породици која ће знати да свако твоје добро није узалуд”, рекао је др Сташевић у опроштајном говору.

Др Соња Ракочевић рођена је у Kосовској Kаменици 31. 07 1973. године, где је завршила основну школу. Средњу Медицинску завршила је у Лесковцу, а Медицински факултет у Приштини.На специјализацији за  педијатра  усавршавала се  у Београду и Италији, а била  је и члан две лекарских организација “Свети Јован Милостиви” и “Пријатељи Дечана”.

Др Соња Ракочевић сахрањена је 9. јануара у порти Манастира “Светог Димитрија” у Сушици, крај Грачанице, а за собом је оставила  супруга Живојина, сина Димитрија и ћерку Симониду.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …