Главна / Вести / Косово и Метохија / Вујић и Поповић вечерас у Лепини: Канцеларија за КиМ ће помоћи у санирању штете настале услед поплава

Вујић и Поповић вечерас у Лепини: Канцеларија за КиМ ће помоћи у санирању штете настале услед поплава

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујић и председник општине Грачаница Срђан Поповић обишли су вечерас поплављена домаћинства у Лепини.

“Вечерас у Лепини нико не спава, али оно што је најбитније јесте да нико није животно угрожен и да су сви безбедни. Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Републике Србије ће помоћи у санирању штете, која је настала као последица поплаве. Формирани су Кризни штабови и општинске комисије које ће утврдити степен настале штете и чим се вода повуче у своја корита, ми ћемо кренути да поправљамо куће и бићемо брзи и ефикасни у том послу”, истакао је Вујић.

Он је напоменуо да су представници Канцеларије за КиМ и Владе Републике Србије свакодневно на терену и са становништвном Косова и Метохије.

“Ја сам вечерас разговарао са мештанима, који су забринути али они знају да смо ми ту, имају поверење у нас и знају да ћемо испунити оно што смо обећали”, нагласио је Вујић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је у току дана више пута обилазио поплављена подручја, истакао је да се у неким деловима општине вода повукла, док се у поједином местима и даље боре са воденом стихијом.

“Сам долазак помоћника директора Канцеларије за КиМ говори да наша држава брине о нама. Народ на КиМ није сам и сигурно ће Канцеларија за Косово и Метохију  помоћи нашем становништву у санирању штете које су настале услед поплава. Овакве поплаве се до сада на централном делу Космета нису дешавале, доста кућа је поплављено”, исткао је Поповић и додао да се вода у појединим деловима општине повукла, али на жалост и даље постоје делови где се наши мештани и још увек боре са воденом стихијом.

Екипе општинских служби биле су претходне, а биће и ове ноћи на терену, како би  помогле угорженом становништву.

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …