Главна / Вести / Косово и Метохија / Прилужје под водом услед поплава

Прилужје под водом услед поплава

Водена стихија у Прилужју поплавила је тамошње гробље, седамдесет домаћинстава, две зграде у којима живи двадесетосам породица, а под водом је и деведесет одсто њива. Од јуче мештани Прилужја су без струје.

„Вода је дошла великом брзином, за пола сата је све поплавила. Покушао сам да спречим да вода уђе у кућу. Имали смо среће да је убрзо почела да се повлачи“, рекао је Мирко Ивановић из Прилужја за РТВ Грачаница.

„Било је катастрофално. Нико није могао да уђе у зграду, ни да из ње изађе. Од синоћ смо без струје, а како користимо воду из бунара, ни њу не можемо користити јер је замућења. Вода се од јутрос повлачи“, казао је Мирослав Стојановић.

„Све је под водом, сви помоћни објекти, живина, стока. Мало је тога што су људи успели да сачувају у овим поплавама“,изјавио је Гафур Ходић из Прилужја.

Надлежне службе Привременог органа општине Вучитрн – Прилужје, уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију су први који су прискочили у помоћ угроженом становништву.

„Ми пружамо сваку врсту помоћи коју смо у могућности да пружимо нашем народу. Имамо помоћ из Канцеларије за КиМ, у сталној смо вези са њима. Из Канцеларије за Ким су нам дали упуства, да се свако угрожено домаћинство мора обићи и помоћи и ми то и радимо“, рекао је Аца Мишић , председник П.О општине Вучитрн – Прилужје.

Привремени орган општине Вучитрн – Прилужје формирао је комисију за процену штете, која ће, како кажу, почети са радом чим се вода повуче и стање нормализује.

Check Also

Мировић: Вучићев конкретан план за обнову свих регионалних болница у Војводини почео да се реализује у Кикинди и Суботици

Председник Србије Александар Вучић јуче је у Хоргошу, поред Суботице, најавио нову велику инвестицију у …